Zin om een bedrijf te beginnen en geen gebrek aan ambitie? Kijk dan naar deze ideeën en verover de wereld.
Paul Graham is een Amerikaanse ondernemer en bekend als oprichter van de Y-Combinator, een ‘school’ voor startende techondernemers. Hij ziet jaarlijks honderden ideeën voor nieuwe bedrijven langskomen.
Op zijn blog geeft hij aan welke gaten in de markt hij ziet voor ondernemers met tomeloze ambitie. Hier komen ze:
1. Start een nieuwe zoekmachine
Google is niet meer de oersimpele, zuivere zoekmachine die het bij de start was. Natuurlijk moet er een steekje bij je los zitten, als je denkt dat je het almachtige Google op zijn kernterrein aankan. Maar volgens Graham zijn de zoekresultaten van Google minder ‘schoon’ dan vroeger. Tip: bouw een zoekmachine die de beste hackers in de wereld graag zouden gebruiken.
2. Maak e-mail beter
Nu is het een inefficiënte ramp. Email werkt nu als een ‘doe-lijstje’. Wie e-mail voor met name ontvangers handiger maakt, kan een revolutie veroorzaken.
3. Vind de universiteit opnieuw uit
Die is al duizend jaar bijna onveranderd. Je moet zaken nu anders kunnen leren. Waarschijnlijk minder op één fysieke plek.
4. Verspreid tv via internet
Wie bundelt op een slimme manier televisieprogramma's en betaling? App-stores proberen het, maar niemand is nog de 'killer' en televisieproducenten al helemaal niet.
5. Word de nieuwe Steve Jobs
Hij is bij Apple onvervangbaar en je hoeft het alleen maar beter te doen dan Samsung, Nokia of HP. Dat is te doen. Er is met andere woorden ruimte voor een nieuwe hardware-visionair.
6. Vind de Wet van Moore opnieuw uit
Technisch wat ingewikkeld maar computerchips verdubbelen op dit moment niet meer elke twee jaar in capaciteit. Software is daarbij een sleutelprobleem. Wie dat tackelt, ofwel de kracht van computers weer systematisch kan verdubbelen, is koning.
7. Verbeter medische diagnoses
Nu zijn veel manieren om diagnoses te stellen in de ogen van Graham 'barbaars'. Je moet kanker of dichtslibbende bloedvaten toch veel eenvoudiger kunnen detecteren?
Lees de uitgebreide toelichting van Paul Graham op zijn blog.
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl